Fitness centar Baturina otvoren je 1998 godine i jedan je od prvih centara u gradu.

  Pružamo Vam na raspolaganje sprave za vježbe koje pogađaju sva područja.

Ukoliko imate ikakvih pitanja slobodno se obratite osoblju koje će Vas uputiti kako ispravno izvesti vježbe na pojedinoj spravi.

 

Neke od dobrobiti koje vam može donjeti redovito vježbanje:

 Obranite se od bolesti
Tjelesna aktivnost povećava brzinu kojim protutijela prolaze kroz krvotok, što rezultira boljim imunitetom protiv bolesti. Povećana temperatura koju imamo za vrijeme umjerenog vježbanja otežava preživljavanje određenih upala u našem tijelu.

 Vježbanjem do ljepše kože
Vježbanjem se pojačavaju cirkulacija i znojenjem, a samim time se koži dostavlja veći broj nutrijenata, dok se istovremeno iz kože izbacuju nečistoće i otpadne tvari.

 Bolji san
ustanovljeno da vježbanje povećava neurotransmitere, poput serotonina i dopamina, koji su odgovorni za prirodno opijanje te omogućuju bolji san.

 Potiče rad hormona sreće
Tjelesna aktivnost oslobađa endorfin, hormon koji stvara osjećaj sreće i euforije. Istraživanja su pokazala da vježbanje čak može ublažiti simptome kliničke depresije te se preporučuje osobama koje pate od anksioznosti. U nekim slučajevima vježbanje djeluje kao antidepresiv, a samo 30 minuta vježbanja nekoliko puta tjedno može popraviti raspoloženje.

 Reducira stres
Jedna od naj dobrobiti koje donosi vježbanje je oslobađanje od stresa. Znojenje i vježbanje smanjuje stres i povećava sposobnost tijela da se lakše nosi s postojećim duševnim napetostima

 Poboljšava samopouzdanje
Tjelesna kondicija može povećati samopouzdanje te pozitivno utjecati na sliku o sebi. Bez obzira na spol, težinu i dob, vježbanje uzdiže percepciju o vlastitoj privlačnosti. Osim toga, ako se stalno žalite da niste zadovoljni svojim izgledom, riječi vam neće pomoći da nešto postignete – vježbanje hoće!

 Poboljšava rad mozga
Stručnjaci vjeruju da vježbanje pomaže u boljem učenju, donošenju odluka i općenito razmišljanju.

 
 
   
   

 
 
Stanka Vraza 36
33000 Virovitica
033 722 372
info@baturina.hr